Badkamer verbouwen of renoveren

Als u besluit om uw badkamer te verbouwen of renoveren zijn er waarschijnlijk een heleboel vragen. Om u te helpen zo goed mogelijk de badkamer verbouwing voor te bereiden en alle vragen te beantwoorden zetten wij op deze pagina verschillende zaken op een rij. Met de informatie uit dit artikel gaat u goed voorbereid uw badkamer verbouwen of renoveren.

Een badkamer verbouwing of renovatie heeft verschillende voordelen. Veel van deze voordelen zijn persoonlijk en zorgen ervoor dat u een verhoogd wooncomfort heeft. Daarnaast kan een gerenoveerde badkamer een kostenbesparend effect hebben, omdat er zuinigere apparatuur in de badkamer geïnstalleerd is.

Verbouwen of renoveren

De eerste vraag die u uzelf moet stellen is: “Gaan we de badkamer verbouwen of renoveren?”. Het antwoord op deze vraag hangt af van de wensen die u heeft voor uw nieuwe badkamer. Een complete verbouwing betekent dat u een volledig nieuwe badkamer krijgt. De hele badkamer wordt gestript en daarna volledig naar de nieuwe wensen opgebouwd. Een complete verbouwing is de meest ingrijpende manier om een nieuwe badkamer te krijgen. Daarnaast degene die het langste duurt en de meeste kosten met zich meebrengt.

Is een complete verbouwing te rigoureus, te duur of duurt dat te lang? Dan kunt u ervoor kiezen om een (gedeeltelijke) renovatie uit te laten voeren. Bij een badkamerrenovatie kunt u enkele werkzaamheden uit laten voeren waardoor de badkamer er weer zo goed als nieuw uitziet of een nieuwe uitstraling gekregen heeft. Denk bijvoorbeeld aan nieuw tegelwerk, een andere douche, nieuwe (maatwerk) kasten of een nieuwe wastafelmeubel. Dergelijke renovaties, of een combinatie ervan, kunnen ervoor zorgen dat de badkamer niet helemaal op de schop hoeft maar dat de badkamer wel een nieuwe uitstraling krijgt.

Werkzaamheden

Wanneer u de werkzaamheden van de badkamer verbouwing of renovatie uit gaat laten voeren is het goed om te weten wat u kunt verwachten. Een badkamer verbouwing is namelijk een van de grootste verbouwingen die bij u thuis uitgevoerd kan worden.

Wanneer u kiest voor een renovatie van de badkamer kiest u ervoor om specifieke onderdelen van de badkamer aan te pakken. De werkzaamheden zullen hierop gericht zijn. Dit kan verschillen van enkel het tegelwerk tot een combinatie van leidingwerk, installatiewerk, tegelwerk en afwerking.

Bij een volledige badkamer verbouwing komt er vanzelfsprekend meer werk bij kijken. De werkzaamheden gaan van sloopwerk tot afwerking en van elektrawerk tot installatie. Alles wat ervoor nodig is om de badkamer zo compleet mogelijk te verbouwen wordt uitgevoerd. De werkzaamheden van de verbouwing of renovatie worden stap voor stap uitgevoerd door een Klussenier. Doordat een Klussenier een veelzijdig vakman is kan deze tenminste 80% van de werkzaamheden zelfstandig en professioneel uitvoeren.

De Klussenier en uw badkamer verbouwing

Voor uw badkamer verbouwing heeft u nu alles duidelijk wat u wilt en hoe u dat gedaan wilt hebben. In dit hele proces moet u kiezen wie en op welke manier het uitgevoerd moet worden. Daarvoor is een Klussenier de geschikte vakman.

Met een Klussenier haalt u een veelzijdige en betrouwbare vakman in huis. Dankzij zijn veelzijdigheid voert een Klussenier het overgrote deel van het werk bij een badkamer verbouwing zelfstandig uit. Dat betekent dat u één vakman over de vloer heeft.

Dit zorgt er tevens voor dat u één aanspreekpunt heeft voor de badkamer verbouwing of renovatie. Daardoor hoeft u geen moeilijke planning te maken voor alle in te huren vaklieden. Dit betekent dat u direct één aanspreekpunt heeft voor de badkamer verbouwing.

De kennis en ervaring van onze Klusseniers heeft verder als voordeel dat u ruim professioneel advies krijgt voordat u een offerte tekent. Een Klussenier is door zijn ervaring prima in staat met u mee te denken, om zo ervoor te zorgen dat uw wensen op de best mogelijke manier gerealiseerd kunnen worden.

Wilt u een Klussenier inschakelen voor uw badkamer verbouwing of renovatie? Op de onderstaande kaart kunt u een Klussenier bij u in de buurt vinden en een aanvraag indienen voor een vrijblijvend offertegesprek.

Uw locatie kon niet gevonden worden. Gebruikt u het invulveld hierboven om een locatie te zoeken.

Klik op één van de punten op de kaart om een Klussenier te bekijken
Recent is er weer een nieuwe Klussenier gestart
 
Loading...