‘ZZP'er in de bouw; ondernemer of gelukzoeker?’

Wie kent ze niet? De klusjesmannen die besluiten om voor zichzelf te beginnen omdat ze dan meer geld kunnen verdienen dan dat ze bij een baas zouden verdienen, of omdat ze geen andere keus hebben. Op dit moment zijn er 100.000 zelfstandigen in de bouw, waarvan er 50.000 dit noodgedwongen zijn geworden. Zij worden uitgebuit door koppelbazen en grote opdrachtgevers. De oorzaak: twee rechterhanden, maar geen ondernemers.

Is dat nodig? Zeker niet! De bouw is een prachtige sector waar je met veelzijdig vakmanschap een hele goede boterham kan verdienen. Je moet je dan wel richten tot de juiste doelgroep. En jezelf dus niet volledig afhankelijk opstellen als onderaannemer. Dan heb je weinig rechten en veel plichten, wat haaks staat op het zelfstandig ondernemerschap. Dat staat voor vrijheid en zelfstandigheid.

“Als je graag zelfstandig met je twee rechterhanden en in vrijheid een goede boterham wil verdienen, kun je als ZZP’er in de bouw beter de particuliere huizenbezitters als klanten willen. Het is de kunst om weg te blijven bij de prijsvechters die voor een dubbeltje op de eerst rij willen zitten. Daarvoor moet je, naast je twee rechterhanden willen, investeren in jouw kennis van het ondernemerschap. Dat laatste is voor velen een uitdaging”, volgens Kees Niehof van Het KlusHuis Nederland B.V., zij zijn franchisegever van De Klussenier.

“De vraag naar veelzijdige klussers in de particuliere sector is al jaren enorm en het vooruitzicht is dat dit ook zo blijft. Ook in de huidige crisis zien we dat mensen (meer) geld uitgeven aan de verbouwing van hun nieuwe aangekochte huis of aan de verbouwing van hun huidige woning. Wij ervaren dat veel ZZP'ers graag willen werken voor particuliere klanten en niet onderbetaald willen worden door een aannemer”, aldus Kees Niehof.

Helaas ontbreekt het de ZZP’er vaak aan kennis en middelen om een goede particuliere klantenkring op te bouwen. Ze kiezen dan voor de makkelijke weg: zich te verhuren als onderaannemer om maar geld in het laatje te brengen. Deze mensen laten zich letterlijk leiden door alles en iedereen, hebben geen vet op hun botten. Ze pakken wat ze pakken kunnen in goede economische tijden en zijn de eerste die omvallen bij een neergaande economie. In de volksmond worden dit gelukzoekers genoemd. De ervaring leert dat deze mensen niet alleen zichzelf, maar ook hun gezin, hun omgeving en de maatschappij vaak opzadelen met de nadelige financiële gevolgen van hun ‘ondernemerschap’. Ze verdienen te weinig, zijn vaak niet goed verzekerd en hebben geen pensioenopbouw. Dat is geen basis en kan echt anders!

Het KlusHuis Nederland B.V. heeft ruim 16 jaar de ervaring dat ZZP’ers succesvol zelfstandig ondernemer kunnen worden als ze hun vinger durven opsteken en advies aanvaarden. Kees Niehof: “Wij geven ZZP'ers met een eigen klusbedrijf rust, vertrouwen en het plezier om met hun twee rechterhanden een goed en stabiel inkomen te verdienen bij particuliere klanten. Onze kracht is dat we écht samen aan de slag gaan en ons verdiepen in de persoon, om zijn of haar ondernemerschap te ontwikkelen. Wij dagen iedere ZZP’er uit om meer geld te verdienen met zijn klusbedrijf ”

Wil je als ZZP’er (beter) gaan ondernemen in de particuliere markt en gaan profiteren van de ervaring en kennis die Het KlusHuis Nederland B.V. heeft? Kijk dan voor meer informatie op www.meeruitmijnklusbedrijf.nl.

 
Loading...