Nieuwe generatie in de klusbranche helpt Assen en omstreken 'uit de brand'

Veel jongeren kiezen tegenwoordig niet meer snel voor een praktisch beroep, het werken met de handen. Hierdoor zou er een tekort aan praktisch personeel zijn ontstaan.

Bij de familie Talens is dit echter niet het geval. Richard Talens heeft al sinds 2015 zijn klusbedrijf in Assen en staat bekend als De Klussenier Richard Talens. Klanten kunnen hem voor iedere klus in en om het huis huis bellen, alleen merkt ook hij dat hij wel erg vaak ‘nee’ moet verkopen.

Zijn zoon Jeremy, die afgelopen nieuwjaarsdag 25 jaar is geworden, werkt al jaren in de bouw. Ook Richard heeft ontdekt dat zijn zoon een geboren vakman is. Jeremy heeft het nooit onder stoelen en banken geschoven dat hij wil doen wat zijn vader doet. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft Richard hem eind vorig jaar naar De Klussenier verwezen om te kijken of hij zijn droom als zelfstandig ondernemer waar kan maken. 

Op 1 februari 2021 gaat het dan toch echt gebeuren, er zal nóg een nette witte Klusseniers bus met de naam ‘De Klussenier Jeremy Talens’ rondrijden door Assen. 

Ondanks dat Richard er volledig achter staat vindt hij het net zo spannend als zijn zoon. Het is toch het begin van een nieuw tijdperk. Over de vraag of Richard samen met zijn zoon klussen uit gaat voeren, hoeft hij niet lang na te denken. ‘Dit gaat vast en zeker gebeuren. Er zijn voldoende klussen waarbij twee extra handen nodig zijn en dan zal ik zeker een beroep op Jeremy doen.’

 
Loading...