Jouw eigen klusbedrijf starten

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je de wens hebt om jouw eigen klusbedrijf te starten met De Klussenier, of om als Klussenier meer uit jouw klusbedrijf te halen. In dit artikel leggen wij je uit hoe je jouw eigen klusbedrijf, met De Klussenier, kan beginnen en wat de voordelen zijn om dit te doen bij De Klussenier.

Wij helpen jou je eigen klusbedrijf te starten

In de afgelopen jaren hebben wij honderden vakmannen geholpen bij het starten van hun eigen klusbedrijf. Van onze ervaring kan jij gebruik maken. Wij nemen je mee in alles wat je moet regelen, zoals de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de administratie. Je krijgt voortdurend ondersteuning vanuit een centrale organisatie waar professionals op elk gebied werken. Vanuit deze ondersteunende organisatie krijg je advies en ondersteuning op het gebied van verkoop, inkoop, offreren, marketing en nog veel meer.

Een klusbedrijf oprichten bij De Klussenier begint altijd met het in contact komen met ons. Daarna zullen wij bespreken wat jouw wensen en behoeften zijn en wat wij daartegenover kunnen bieden. Komt dat overeen, dan gaan we een traject in om de haalbaarheid van het oprichten van je klusbedrijf te onderzoeken.

Het oprichten van een klusbedrijf bij De Klussenier gaat dus niet snel, maar wel zorgvuldig. Juist door deze zorgvuldigheid kunnen wij garanderen dat jij goed voorbereid en zelfverzekerd jouw klusbedrijf start. Doordat wij het zo aanpakken start je jouw eigen klusbedrijf zonder al te veel zorgen over de toekomst, want de vooruitzichten voor de toekomst hebben wij al goed doorgenomen en besproken.

De Klussenier, ook als je al ondernemer bent

Ben je ondernemer, lees je het bovenstaande en denk je: De Klussenier is er alleen voor startende ondernemers. Dan heb je het mis! De Klussenier ondersteunt elk soort ondernemer, startend of ervaren, naar een succesvol klusbedrijf met De Klussenier. Verder in dit artikel kan je lezen wat De Klussenier voor jou, ondernemer in de bouw, kan betekenen.

Voordelen van De Klussenier

Wanneer je besluit jezelf aan te sluiten bij De Klussenier ga je gebruik maken van een aantal interessante voordelen, die je niet hebt als kleine zelfstandig ondernemer zonder De Klussenier erachter. Een paar voordelen van De Klussenier beschrijven we hieronder.

Goed werkende marketingmachine

Zodra je start als Klussenier ga je direct profiteren van onze marketingmachine. Wij van De Klussenier hebben dit zo ingericht dat je gaat profiteren van sterke A-merk wat door het hele land herkend wordt en je gaat lokaal bekend worden als hét klusbedrijf van jouw woonplaats en de directe omgeving.

Landelijke naamsbekendheid
In de jaren dat De Klussenier actief is heeft het merk door heel het land een grote naamsbekendheid opgebouwd. Door onder andere op televisie zichtbaar te zijn bij Help, Mijn Man Is Klusser, radioreclames op verschillende stations, alle Klusseniersbussen die door het land heen rijden en de uitgebreide online marketing heeft het merk De Klussenier zijn grote bekendheid opgebouwd.

Doordat het merk De Klussenier een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd ga je hier automatisch van profiteren als zelfstandig ondernemer bij De Klussenier. Dat komt simpelweg doordat je met het logo van De Klussenier op je kleding, bus en briefpapier rondloopt. Potentiële klanten herkennen het merk van een van onze marketingacties. Dankzij die herkenning zullen ze ook bij jou terecht gaan komen op het moment dat ze een project hebben waarvoor ze een klusbedrijf willen inschakelen.

Lokaal wereldberoemd
Naast de landelijke bekendheid, waar wij als organisatie achter De Klussenier voor zorgen, gaan wij er samen voor zorgen dat je ook een grote lokale bekendheid gaat opbouwen. Om de lokale bekendheid te gaan creëren ga jij samen met ons diverse marketingacties opzetten. Denk hierbij aan het opbouwen van een sterke website, diverse social media accounts en sterke offline marketing uitingen. Door de combinatie van alle mogelijkheden op het gebied van marketing gaan wij er samen voor zorgen dat de bekendheid van jouw klusbedrijf als Klussenier op lokaal niveau zo groot mogelijk wordt.

Je hoeft dit alles niet zelf te bedenken en het wiel opnieuw uit te vinden. Als je start als Klussenier krijg je advies en ondersteuning hierop van een marketing professional die al vele zelfstandig ondernemers met hun eigen klusbedrijf geholpen heeft om lokaal wereldberoemd te worden.

 

De administratie wordt uit handen genomen

Een van de belangrijkste zorgen van een startende ondernemer in de bouw is de administratie. De meesten die willen beginnen met hun eigen klussenbedrijf ondervinden problemen met hun administratie. Dit komt meestal doordat de administratie vrij complex kan zijn voor iemand die daar geen verstand van heeft. Daarnaast gaat er altijd veel tijd zitten in het goed opzetten en beheren van de administratie van jouw onderneming.

Dat is de reden waarom De Klussenier jou de grootste zorgen over de administratie uit handen neemt. Samen met onze partner zorgen wij ervoor dat het bijhouden van de administratie op een correcte manier gebeurt. Het enige wat jij moet doen is het tijdig aanleveren van de facturen. Doordat wij ervoor zorgen dat jouw administratie uit handen genomen wordt door professionals heb jij de zorg hiervoor niet. Dit scheelt jou weer in tijd, waardoor je kan doen waar je goed in bent: werk uitvoeren bij jouw klanten.

Naast de zorg voor de administratie, die wij bij je weghalen, heeft het samenwerken met een professioneel administratiekantoor ook nog een aantal andere voordelen. Zo ben je ervan verzekerd dat op belangrijke momenten in het jaar jouw administratie tijdig en op een goede manier aangeleverd wordt bij de Belastingdienst. Denk bijvoorbeeld aan de kwartaalaangifte voor de belasting. Een ander voordeel is dat alle vragen over de administratie en andere financiële zaken direct aan een professional gesteld kunnen worden. Met een telefoontje naar het administratiekantoor kan je direct duidelijkheid krijgen. Je kan alle vragen stellen, zowel zakelijk als privé. Het laatste voordeel wat wij willen benoemen is dat je vanuit het administratiekantoor direct advies krijgt indien nodig of indien je dat wenst. Doordat het administratiekantoor inzicht heeft in jouw cijfers kunnen ze zien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Op basis van die cijfers kan je geadviseerd worden voor jouw totale bedrijfsvoering.

Op maat gemaakt programma voor calculeren

Elke Klussenier werkt voor zijn calculaties, offertes en facturatie met een op maat gemaakt programma. Dit programma is speciaal ontworpen voor het gebruik door jou als Klussenier, daarom is het ook een gebruiksvriendelijk programma. In dit systeem maak je eenvoudig en snel jouw calculaties, offertes en facturen.

Dit programma is zo gemaakt dat je naast het calculeren, offreren en factureren ook op elk moment een actueel inzicht krijgt in jouw bedrijfsvoering. Door middel van een rapportage krijg je direct inzicht in de manier van calculeren en de werkvoorraad. Hierdoor weet je op elk moment hoe je ervoor staat en hoe het in de nabije toekomst zal gaan met jouw onderneming.

Meer verdiensten

Als je aan de slag gaat met je eigen klusbedrijf is het uiteindelijk belangrijk dat je er ook iets aan over gaat houden. Het zelfstandig ondernemen is altijd en onzeker bestaan, je weet nooit exact hoeveel geld er binnen gaat komen in de maand. Daardoor weet je ook niet hoeveel je er aan gaat verdienen.

Wat wel als een paal boven water staat is dat een Klussenier over het algemeen meer verdiensten uit zijn bedrijf kan halen dan iemand die een klusbedrijf heeft zonder De Klussenier. Onze partner op het gebied van de administratie ondersteunt naast Klusseniers ook vele zelfstandig ondernemers in de bouw die zonder De Klussenier werken. Zij hebben onlangs een onderzoek gedaan naar de verschillen tussen Klusseniers en niet-Klusseniers. Daaruit bleek onder andere dat over het algemeen meer verdiend wordt als Klussenier. Dit ondanks de kosten die gepaard gaan met het aansluiten bij De Klussenier.

Eigen bedrijf starten zonder geld

Een veelgestelde vraag aan ons is of het mogelijk is om een eigen bedrijf te starten zonder geld. Want voor het starten van een eigen klusbedrijf is over het algemeen wel geld nodig, en de meeste mensen hebben dit geld niet direct binnen handbereik. Ons antwoord op die vraag is volmondig JA.

De Klussenier kan je ook helpen als je onvoldoende eigen geld hebt om het starten van een eigen klusbedrijf te financieren. Daarvoor hebben wij enkele samenwerkingen afgesloten, waardoor het mogelijk is om het benodigde geld te financieren. Hierdoor begin je direct jouw eigen bedrijf met een goede financiële buffer. Wat het mogelijk maakt om zonder veel zorgen een start te maken met jouw klusbedrijf.

Kan iedereen zomaar het benodigde startkapitaal krijgen? Nee.

Je moet aan een drietal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het benodigde startkapitaal:

  1. Een goed ondernemingsplan met voldoende toekomstperspectief.
  2. Geen aanzienlijke schulden die nog afbetaald moeten worden, waardoor je mogelijk negatief bij de BKR geregistreerd staat.
  3. Een stabiele privésituatie

Zijn de bovenstaande drie punten voor jou van toepassing, dan kunnen wij je ondersteunen bij het verkrijgen van het benodigde startkapitaal. Door dit startkapitaal heb je geen eigen geld nodig om jouw klusbedrijf te starten.

Meer uit jouw klusbedrijf halen

Ben jij een ondernemer en wil je meer uit jouw klusbedrijf halen? Ook dat kan bij De Klussenier!

Ook voor huidige ondernemers

De Klussenier is er ook voor ondernemers en zzp’ers die nu al actief zijn in de bouw. Dus niet alleen voor startende ondernemers. Als huidige ondernemer kan je jezelf ook aansluiten bij De Klussenier. De ondernemers die jou voorgingen hadden maar één doel: meer uit hun klusbedrijf halen. Ook jij kan meer uit jouw bedrijf halen bij De Klussenier.

Meer verdienen

De belangrijkste reden waarom zelfstandig ondernemers kiezen om zich aan te sluiten bij De Klussenier is dat ze denken dat er meer verdiensten te halen zijn uit hun bedrijf. Vaak zitten deze ondernemers bij klanten aan tafel die gaan voor het goedkoopste klusbedrijf wat zo snel mogelijk het werk uit kan voeren. Wij noemen dit de prijsvechtersmarkt. In de prijsvechtersmarkt is het lastig om hogere marges te rekenen, waardoor je minder kan verdienen aan het werk wat je uitvoert.

Alle zelfstandig ondernemers die aangesloten zijn bij De Klussenier begeven zich in een ander segment dan die van de prijsvechters. Een Klussenier is over het algemeen actief in het hogere segment van de markt. Dat betekent dat een Klussenier zich in de markt begeeft van klanten die op zoek zijn naar kwaliteit en betrouwbaarheid, in plaats van de goedkoopste. Klanten die op zoek zijn naar kwaliteit en betrouwbaarheid zijn over het algemeen ook bereid om daar wat meer voor te betalen. Dit betekent automatisch ook dat je meer kan verdienen aan het werk wat je uitvoert.

Minder zorgen

Wanneer je jezelf aansluit bij De Klussenier neemt De Klussenier een aantal zorgen van jou uit handen. Doordat wij jou een zorg uit handen nemen heb jij meer tijd om te doen waar je goed in bent: Het realiseren van mooie projecten bij jouw eigen klanten.

De belangrijkste zorg die wij jou compleet uit handen gaan nemen is de administratie. Wij merken bij veel ondernemers dat de administratie het grootste struikelblok is. Er is onvoldoende kennis om de administratie goed te organiseren, er zijn onvoldoende middelen om de administratie goed vorm te geven en, last but not least, er is onvoldoende tijd om de administratie bij te houden en bij te werken.

Je zal jezelf natuurlijk afvragen hoe wij dat doen. Dat is heel simpel. Wij van De Klussenier nemen, samen met onze partner op dit gebied, de complete administratie over. Het enige wat jij als Klussenier moet doen is het aanleveren van de benodigde facturen, inkoop en verkoop. De rest wordt voor je gedaan. Wij zorgen voor alles, van het inboeken van de facturen tot uiteindelijk de verantwoording naar de Belastingdienst.

Wil je meer informatie? Vul dan het formulier in.

Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter

 
Verstuur  

 

Of neem zelf contact met ons op

  0342 84 97 97
  info@hetklushuis.nl
  06 1406 7007

 
Loading...