Van manager naar Klussenier

In deze aflevering van ‘De Klussenier vertelt’ is De Klussenier Arjan Kristiaan aan het woord. In deze video vertelt Arjan hoe hij zijn stap naar De Klussenier heeft ervaren en waarom hij blij is dat hij zelfstandig ondernemer is.

Van manager naar Klussenier

Voordat Arjan in 2012 als Klussenier aan de slag ging werkte hij als afdelingsmanager bij een installatiebedrijf. Dit bedrijf deed onderhoud aan gebouwen en installaties door heel het land. Het werk zelf was leuk, maar met twee keer per jaar reorganiseren was Arjan meer met de mensen bezig dan met zijn werk. Dat maakte het werk steeds minder plezierig. "Ook het reizen door het hele land was een aanslag op mijzelf."

"Als je geen plezier meer hebt in je huidige werk, dan moet je jezelf afvragen of je zo door wilt blijven gaan tot je 67e. Dat wilde ik niet. Voor mezelf heb ik besloten om afscheid te nemen van mijn baan en het volledig zelf te regelen. Ik wilde gaan zelfstandig ondernemen."

Doen wat je écht leuk vind

"Dan komt de tijd dat je moet gaan bedenken voor jezelf wat je gaat doen en wat je écht leuk vind. Klussen in een huis en het opknappen van een oud huis vond ik erg leuk. Dus ik dacht ‘Ik heb verstand van techniek. Jarenlang ben ik manager in facilities geweest, dus ik weet uitstekend waar ik het over heb. Ik ga het gewoon doen! Ik word zelfstandig ondernemer in de bouw'."

"Een vaste baan opzeggen voor zelfstandig ondernemen lijkt erg raar. Je zegt namelijk een stukje zekerheid op. De zekerheid van een vaste baan is prettig. Elke maand komt een vast salaris binnen, de baas mag je niet zomaar ontslaan, etc. Maar de vrijheid van het zelfstandig ondernemen en de kansen die je hebt als je ondernemer bent zijn voorbij veel prettiger. Ik kan nu doen wat ik écht leuk vind, namelijk klussen en renoveren in en rondom woningen. En ik ben volledig vrij in de manier waarop ik dat doe."

Ondersteuning

"Ik heb de keuze gemaakt om onder de vlag van De Klussenier te gaan ondernemen. Een van de redenen om voor De Klussenier te kiezen was de ondersteuning. Als je Klussenier bent heb je, zeker in het begin, erg veel aan de ondersteuning. Je komt uit loondienst en moet opeens de administratie organiseren en je moet je eigen inkopen gaan doen. Kortom, je moet je hele bedrijf gaan leiden. Als je hier weinig ervaring mee hebt is het erg lekker dat je af en toe naar iemand van Het KlusHuis kan bellen en kan sparren over hetgeen waar je tegenaan loopt. Dat heb ik als zeer prettig ervaren."

"Als je een jaar of zeven aan de gang bent, dan ken je de meeste kneepjes van het ondernemerschap wel. Ook dan blijft het een prettig gevoel dat je terug kan vallen op een organisatie met professionals die jou op alle vlakken kunnen ondersteunen."

Ga jij ook zelfstandig ondernemen?

"Twijfel jij op dit moment over je baan? Stel jezelf dan de vraag “Wil ik hier nu mee doorgaan of wil ik met mijn handen werken, wil ik het zelf gaan doen en mijn eigen onderneming opstarten?” Dan zou ik je het zeker aanraden om met De Klussenier te gaan praten."

"Kijk bijvoorbeeld in je omgeving, door heel het land rijden de bussen van Klusseniers rond. Ga eens met die man praten en vraag aan hem hoe het werken als Klussenier werkt en hoe hij dat ervaart."

"Als zijn verhaal jou aanspreekt zal hij je waarschijnlijk doorsturen naar Het KlusHuis, franchisegever van De Klussenier. Ga ook eens met de mensen van Het KlusHuis praten. Zij hebben antwoorden op alle vragen die je hebt over het zelfstandig ondernemen als Klussenier. Ik zou die stap zeker zetten!"

"Ik vind het erg prettig om als zelfstandig ondernemer in de bouw onderdeel te zijn van een organisatie. Daar voel ik me erg rustig bij. Ik voel mij echt Klussenier en ook voel ik mij betrokken bij de hele groep Klusseniers. Met een gerust hart kan ik zeggen dat ik geen moment spijt heb gehad!"

Ook zelfstandig ondernemen als Klussenier?

Laat dan hier vrijblijvend jouw contactgegevens achter

 
Verstuur  
 
Loading...